JazzBoZ gaat spannende tijd tegemoet

BERGEN OP ZOOM – Het jaarlijkse muziekevenement JazzBoZ biedt liefhebbers dit jaar in ieder geval nog de beproefde succesformule. Veel kwaliteitsmuziek op de bekende locaties, waaronder de Grote Markt. Dat zou volgend jaar zomaar eens heel anders kunnen zijn.

Met grote namen als Wouter Hamel, Gerard Ekdom en Sabrina Starke weet de programmacommissie zich weer verzekerd van echte trekkers. Ook op ander muzikaal gebied ontwikkelt JazzBoZ door. Er komt een samenwerking met de jazzfestivals van Breda en Den Bosch. In ieder geval voor wat betreft de Jazz Talent Award, die een podium biedt voor conservatoriumstudenten.

Weg van de Grote Markt

Spannender wordt hoe met name na deze editie het jazz-event zich ontwikkelt. Het zou zo maar de laatste keer kunnen zijn dat de muziektent op de Grote Markt staat. De organisatie is in gesprek met Het Markiezenhof en overweegt daarheen te verhuizen. Dan gaan de meeste en ook de 'grote' optredens daar plaatsvinden. Zo ver is het nog niet, er moeten nog heel wat zaken tegen het licht worden gehouden, maar het is wel een serieuze overweging. Daarnaast loopt dit jaar het sponsorcontract met de Rabobank af en of die dit vernieuwd is ook nog niet duidelijk. Het wordt dus een dynamisch jaar voor JazzBoZ.

Stockfoto: Pixabay/tatlin