JazzboZ hoogtepunt 22 mei: Kerkviering | Madeline Bell & K-Street

JazzBoZ 2016 is inmiddels in volle gang. We lichten er steeds een dag eerder één hoogtepunt uit, geselecteerd door de organisatie zelf. Vandaag aandacht voor de jaarlijkse kerkviering, voor velen iets om naar uit te kijken.

Tijdens een oecumenische dienst in de St. Gertrudiskerk is er tijd voor een overdenking maar zéker tijd voor de inspirerende muziek van Madeline Bell en de K-Street Jazzband. Hier komen geloven, vieren en voelen bij elkaar, zelfs als je niet gelooft.

Madeline Bell is wereldberoemd om haar prachtige gospelstem, die te horen was in musicals, klassieke stukken en op talloze popplaten van onder meer The Beatles, The Rolling Stones en Joe Cocker. Met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw maakte ze eerder de cd Ray, gewijd aan soulzanger Ray Charles.

De K-Street Jazzband is een jonge frisse twaalfkoppige jazzformatie die onvervalste New Orleans Jazz en Street Parade ten gehore brengt. Muziek die niet gemaakt is om te beluisteren maar om te beleven. Ritmes waar de voeten het niet stil bij kunnen houden en teksten die je na een minuut luidkeels mee kunt zingen. Met een frontline van swingende trompetten, zwoele saxen, scheurende trombones en een gierende klarinet is het moeilijk stil te blijven staan, zeker in combinatie met een stuwende ritmesectie met slagwerk, sousafoon en banjo. Voeg daar nog een flinke megafoon aan toe en feest is gegarandeerd, zelfs in de kerk!

St. Gertrudis | zondag | 12:00 | 13:00