JazzBoZ is er (bijna) klaar voor!

BERGEN OP ZOOM – De tent op de Grote Markt staat weer als een huis en wordt nu ingericht. De organisatie heeft het gevoel dat het meeste al netjes op de rit staat. De weersverwachtingen zijn redelijk, in ieder geval goed genoeg voor een evenement als dit. Niets staat nog een geslaagde JazzBoZ editie in de weg.

Namens de organisatie vertellen Charlotte Leijs en Coen Lips kort wat over de komende editie. Ieder jaar komt het hele team voor een brainstorm bijeen om weer wat nieuwe elementen aan het evenement toe te voegen. Ook dit jaar valt er genoeg nieuws te beleven.

Charlotte: "We organiseren voor het eerst een grill, op de Grote Markt. Dat is smullen van eersteklas burgers en pulled pork terwijl je geniet van stevige bluegrass, gebracht door Barnyard Tea." Ze kan het niet nalaten te melden dat er nog tot en met donderdag kaarten voor besteld kunnen worden via de website. Ook nieuw is, meldt ze, dat het zondagse kinderconcert dit jaar in de tent op de Grote Markt plaatsvindt en niet meer bij Gebouw-T.

BoZ Jazz Award

Coen vertelt over een ander toegevoegd element, dat al bij de introductie landelijk aansloeg. De BoZ Jazz Award / Talent Stage is een serieuze battle tussen muzikanten: "We hebben alle conservatoria aangeschreven en mensen uitgedaagd demo's in te sturen. Uit die voorselectie zijn vier inzendingen overgebleven en die gaan op 21 mei de muzikale strijd aan. De winnaar gaat met 1250 euro naar huis!" Genoeg nieuws onder de zon dus. "Vergeet ook niet de afterparties in De Moor", vult Charlotte nog aan.

Vaste vertrouwde elementen

Naast nieuwe initiatieven kunnen bezoekers natuurlijk rekenen op veel terugkerende programma-onderdelen,die het nu eenmaal goed blijven doen bij het publiek. Op vaste locaties als het Beursplein en de Grote Markt is drie dagen lang een zeer gevarieerd programma te volgen, maar ook in de straten klinkt volop jazz. Er zijn op meerdere binnenlocaties concerten en natuurlijk is er zondag weer een kerkdienst, voor velen een jaarlijks hoogtepunt.

Meer programma-info vind je op de website.

JazzBoZ hoofdsponsor is de Rabobank, tevens vaste partner van de KijkopBergenopZoom.nl en de andere KijkopConcept nieuwspagina's.

NB: In het programmaboekje is één optreden van Jazz en Route van 21 mei niet opgenomen. In de Don Camillo Bar speelt vanaf 22.00 uur Brajazzoul.