Je kleinkind schilderen? CKB start nieuwe korte tekencursus voor senioren

Het CKB heeft een nieuwe cursus voor senioren: ‘Teken je kleinkind’. Iedereen kan meedoen, tekenervaring is niet nodig. In 5 lessen leer je stapsgewijs portretten tekenen of schilderen met verschillende materialen, aan de hand van foto’s.

Het eindresultaat is een portret van je kleinkind of andere dierbare. Het CKB zorgt voor koffie en thee, want gezelligheid in de groep hoort erbij. Deze korte cursus wordt op de woensdagochtend gegeven door CKB docent/kunstenaar Saskia van den Broek. Ook cursisten die jonger zijn, mogen meedoen.


Het CKB speelt in op de vraag van veel senioren die een cursus overdag willen doen. Speciaal voor die leeftijdscategorie is nu deze nieuwe cursus op de afdeling Beeldend. ‘Teken je kleinkind’ is een serie van 5 lessen die ook geschikt zijn voor geïnteresseerden met weinig of geen ervaring in tekenen en schilderen. Het eindresultaat is een eigengemaakt kunstwerk aan de hand van een meegebrachte foto van je kleinkind, ander familielid of kennis, dat heel geschikt is als origineel (december)cadeau.

Wat ga je doen?

De cursus bestaat uit diverse thema’s en stappen. In de eerste lessen maak je kennis met de schaduw- en lichtpunten in een gezicht. Vervolgens maak je portretten met pen, inkt, penseel en bister. In de laatste les brengt iedereen een foto mee van bijvoorbeeld zijn of haar kleinkind. Onder leiding van Saskia van den Broek, CKB docent Beeldend en kunstenaar, komt het gezicht van een dierbare tot leven op papier of doek. Daarmee heb je een eigen kunstwerk, voor jezelf of als persoonlijk cadeau.

Hoe meld je je aan?

Iedere volwassene kan meedoen met deze cursus die op de woensdagochtend van 9:30 – 12:00 plaatsvindt in het atelier van het CKB, Burg. Stulemeijerlaan 3 Bergen op Zoom. Voor meer informatie en inschrijven kun je terecht op www.ckboz.nl of bij de CKB balie.

Naast ‘Teken je kleinkind’ heeft het Centrum voor de Kunsten in Bergen op Zoom nog diverse andere cursussen die aansluiten bij de wensen van 50plussers en senioren.