Jeugdige verdachten met imitatiewapen op gestolen scooter

HALSTEREN – Maandagmiddag vond in de buurt van het Halsterse Vogelenzang een achtervolging plaats. Er zat een gemotoriseerde agent achter een gestolen scooter aan. Daarop een 13-jarige bestuurder en een passagier, die een uiterst realistisch imitatiewapen bij zich hadden.

De achtervolging van de blauwe scooter speelde zich af rond 15.00 uur. De bestuurder negeerde het stopteken van de agent, mogelijk omdat zijn passagier hem dat vertelde te doen. De rit eindigde bij een glasbak, waar de politiemotor en de scooter elkaar raakten en de jeugdige verdachte met zijn rijwiel omviel.

Imitatiewapen

De 13-jarige bestuurder kon direct worden aangehouden maar zijn passagier zag kans te ontsnappen. De scooter bleek kort daarvoor gestolen te zijn in Steenbergen en in de laadruimte onder het zadel werd een imitatiewapen aangetroffen dat bijna niet van echt is te onderscheiden. Het onderzoek is in volle gang, meldt Politieteam Bergen op Zoom op Facebook. Te meer omdat na de aanhouding van de bestuurder zich een 15-jarige jongen kwam melden die waarschijnlijk bij de kwestie betrokken is. In het betreffende bericht meldt de politie niet wat die betrokkenheid inhoudt.