Jonge Bergenaar heeft ruzie in Axel, wordt aangehouden en aangevallen

AXEL / TERNEUZEN – Agenten fietsten zaterdagnacht om ongeveer 02.20 uur door de Zeestraat in Axel. Daar kwam hen een personenauto tegemoet. De auto werd bestuurd door een man die zichtbaar gewond was aan zijn gezicht.

De agenten hebben de man gevraagd te stoppen en keken of ze hem op een of andere manier konden helpen. Het bleek dat de man, een 20-jarige Terneuzenaar, een bloedende wond had aan zijn gezicht. Voor hem is door de agenten een ambulance gewaarschuwd. De man verklaarde dat hij klappen had gekregen van een bekende van hem. De aanleiding was niet bekend, maar de twee zouden al enige tijd ruzie hebben. Door de ter plaatse gekomen ambulancemedewerkers werd besloten dat het slachtoffer mee moest naar het ziekenhuis voor wat hechtingen.

In de tussentijd werd aan een andere politie-eenheid doorgegeven dat de verdachte van de mishandeling vermoedelijk bij de huisartsenpost zat om zich eveneens aan een verwonding te laten helpen. Hij zou gewond zijn aan zijn hand. Agenten zijn er heen gereden en troffen daar de 17-jarige verdachte aan. Deze jongeman, afkomstig uit Bergen op Zoom werd aangehouden en geboeid overgebracht naar de politieauto.

Geboeide verdachte geslagen

Juist op het moment dat de agenten met hun geboeide arrestant naar hun auto lopen, stopte de ambulance met daarin het eerder genoemde slachtoffer. Deze sprong uit de ambulance en stormde op de verbouwereerde agenten en verdachte af. Hij begon vervolgens hard op de aangehouden verdachte in te slaan. Omdat de situatie voor zowel de verdachte als voor de agenten niet veilig was, werd de 20-jarige Terneuzenaar met geweld naar de grond gewerkt door één van de agenten. Hij werd op de grond onder controle gebracht. Er waren al snel meerdere politie-eenheden ter plaatse om assistentie te verlenen aan hun collega’s. Een groepje omstanders dat zich met het incident dreigde te gaan bemoeien kon op afstand gehouden worden en enkele minuten later was de hectische situatie alweer tot rust gekomen. 

Allebei aangehouden

Ook het eerdere slachtoffer was nu verdachte dus hij werd, na behandeling aan zijn verwonding, eveneens overgebracht naar een politiecel. Hij wordt verdacht van het belemmeren van ambtshandelingen en de mishandeling van de eerder aangehouden verdachte. Zondag werden beide verdachten gehoord over het gebeuren.

Bron: Politie.nl