Julien Voets maakt overstap van Steunpunt naar Lijst Linssen

BERGEN OP ZOOM – Hij moet nog beëdigd worden in een volgende raadsvergadering, dus ‘op papier’ is het nog niet zo ver maar z’n nieuwe rol is al bekend. Julien Voets wordt burgerlid bij Lijst Linssen en gaat met name Sander Siebelink ondersteunen.

"Ik merkte dat ik me steeds meer ging herkennen in de standpunten van Lijst Linssen", vertelt Voets in een kort vraaggesprek. Hij noemt de partij ook meer oplossingsgericht, terwijl bij Steunpunt Bergen op Zoom juist steeds vaker het oorspronkelijke gedachtengoed zoek was in zijn beleving. "Niet dat ik geen pogingen heb gedaan het daarover te hebben in die fractie maar dat voelde niet constructief. Bij Lijst Linssen gaat dat anders, merk ik nu al."

Julien voelt zich er welkom, gehoord ook, en mag de rol van burgerlid op zich gaan nemen. "Daar was ik niet op uit overigens. Ik wil vooral m'n ombudswerk blijven doen en me nog meer inzetten voor deze gemeente. Dat lukt natuurlijk wel beter als je officieel mee mag praten in het debat." Hij volgt een studie bestuurskunde. "Die kennis wil ik graag lokaal gaan gebruiken."

Geen verrassing

"Julien was bij Steunpunt Bergen op Zoom fractieondersteuner. Dat gaat Lyda Franken nu doen", vertelt voorman John Voets in een korte telefonische reactie. Hij kijkt niet héél erg op van de overstap: “Hij kan daar burgerlid worden, dat vindt ie belangrijk. We hebben het er samen en met de fractie uitgebreid over gehad.” Het kwam er dus niet als een verrassing; “Het is een jonge gast, die kansen pakt. Wij houden hem niet tegen.”

Linssen blij met ondersteuning

Ton Linssen vertelt blij te zijn met de aanvulling in zijn fractie: “Ik vind het wel fijn dat het bij Steunpunt niet direct gevolgen heeft, ik gun die partij het beste. Wij zijn echter geholpen met de ondersteuning die ons raadslid Sander Siebelink nu krijgt.” De politicus legt uit dat door drukke werkzaamheden voor de FvD van twee eerdere duo’s, ruimte ontstond voor nieuw talent. “Ik heb er wel goedkeuring aan gegeven natuurlijk maar Julien is via Sander binnengekomen. Er is uitgebreid gesproken en hij blijkt bij ons te passen. Het is een intelligente knul die weet wat ie wil en hij is maatschappelijk zeer actief."