Jump 4 the Future: een sprong voor jongeren in oorlogsgebied

BERGEN OP ZOOM – In de week vóór kerst vragen 3FM en het Rode Kruis aandacht voor de 'next generation': jongeren, die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden in oorlogsgebieden. Ook scholengemeenschap RSG 't Rijks draagt een steentje bij. Tweedejaarsleerlingen Floortje, Willem en Delilah wagen vandaag met hun Jump for the Future letterlijk een sprong in het diepe voor het goede doel. Gelukkig is er wél een zachte landing, op een gigantisch springkussen. En na het drietal volgen nog vele anderen: voor twee euro mogen de omstanders ook een sprong maken. De opbrengst gaat naar het Glazen Huis van 3FM Serious Request.

De drie leerlingen namen, na een stage bij het Rode Kruis in Bergen op Zoom, het besluit dat ze méér willen doen. In samenwerking met het Rode Kruis Bergen op Zoom zetten zij de actie 'Jump 4 the Future' op!

In de vroege morgen hadden vele leerlingen en leraren van RSG ’t Rijks zich buiten op het plein rondom een groot kussen verzameld. Wethouder Yvonne Kammeyer sprak bij de opening van trots voor de leerlingen en dit initiatief. De wethouder hield zelf de voeten stevig aan de grond maar na de openingssprong van Delilah, Willem en Floortje waagde de Bergse Rode Kruis-voorzitter Yusuf Kaplan ook de sprong.

Wachtrij

Al snel ontstond een rij wachtenden om voor €2 te mogen springen en zo bij te kunnen dragen aan scholing en traumaverwerking bij kinderen van de Next Generation. Op school werd flink geld gedoneerd als leraren ook de sprong zouden wagen. Al vóór 9.00 uur was er luid applaus voor de eerste lerares die het aandurfde! (Tekst & foto's: Mireille Hoetelmans)
 
Floortje, Willem en Delilah hopen veel geld naar Heerlen bij het Glazen Huis te kunnen brengen. De stand is te volgen via deze weblink.

Bekijk hier het foto-album van Jump 4 the Future