Kick-off bijeenkomst Zuiderwaterlinie Festival

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Kunst en cultuurliefhebbers doen er verstandig aan om dinsdagavond 6 december naar het Markiezenhof te komen. Dan vindt de kick-off plaats van het Zuiderwaterlinie Festival. Dit event biedt een podium voor heel veel kunstvormen en tijdens deze avond wordt daar het nodige over uitgelegd.

Het festival zelf vindt plaats op 8 en 9 april 2017, veelal op historische locaties. Het is een groot cultuurproject in Noord-Brabant, verspreid over de hele Zuidwaterlinie. Die loopt van Bergen op Zoom helemaal naar Grave, via Breda, langs Geertruidenberg, Heusden, Den Bosch en Ravenstein.

Brabantse kunstencentra en de provincie Noord-Brabant dagen amateur kunstenaars, theatermaker, musici, dansers en zangtalenten uit, om het thema ‘De Zuiderwaterlinie: een grens die markeert, verdeelt en verbindt’ te vorm te geven. De organisatie wil komen tot korte voorstellingen waarin de makers samen met publiek op zoek gaan naar hoe mensen grenzen maken, veranderen, verleggen, bewaken en oversteken.

Verhalenkamers

De kick-off is bedoeld als een inspiratieavond en wordt georganiseerd door het Cultuurbedrijf. Geïnteresseerden krijgen toelichting over het festival en de bedoelingen erachter. Als voorbeeld komen onder meer de verhalenkamers voorbij. Daarin worden mensen met een specifiek verhaal rondom een thema letterlijk en figuurlijk op de praatstoel gezet. Wil je geïnformeerd en geïnspireerd worden over de mogelijkheden die dit initiatief met zich meebrengt? Kom dan op 6 december om 19.30 uur naar het Markiezenhof.