Kip en Apie Kinderfeestjes kan nog wat vrijwilligers gebruiken

BERGEN OP ZOOM – Stichting Kip en Apie organiseert verjaardagsfeestjes, voor een flink deel voor kinderen uit gezinnen die zelf de budgetten hier niet voor hebben. Daarnaast ook betaalde feestjes, waarmee de niet in rekening gebrachte partijtjes worden bekostigd. Naar beide is veel vraag. De organisatie is daarom dringend op zoek naar mensen die willen helpen.

"Of een feestje betaald of niet is, is helemaal niet van belang", vertelde Kip en Apie initiatiefneemster Hilde Bruning ons eerder al eens. "Ieder kind verdient een even leuke verjaardag, wat ons betreft. Daarin maken we geen enkel onderscheid."

Waarom ze dit zo'n belangrijk doel vindt? "Het raakt kinderen écht als er nooit eens wat te vieren valt. Omdat ze geen feestje geven waarvoor ze andere kinderen uit kunnen nodigen, worden ze zelf ook bijna niet gevraagd. Dat doet pijn bij een kind. Ze kunnen er zelfs van in een sociaal isolement raken. Ik vind dat een droevige gedachte. Natuurlijk weten wij ook wel dat we met onze feestjes de wereld niet veranderen. Maar als je het geluk op zo'n smoeltje ziet tijdens zo'n feestje en je hoort van geëmotioneerde ouders hoe fijn ze dat vinden, dan weet je waar je het voor doet."

Wie helpt?

Kip en Apie krijgt heel veel aanvragen voor feestjes. Er is dus duidelijk behoefte aan. Zo veel dat het huidige team dringend op zoek is naar mensen die willen helpen. De feestjes vinden altijd plaats op woensdagmiddagen en zaterdag. Zelfs al kun je maar één keer per maand bijspringen, dan is die hulp van harte welkom. Vaker mag natuurlijk ook.

Ben je geïnteresseerd? Bel Hilde dan eens op voor een nadere kennismaking. Haar nummer is 06-55983092.

Oh ja, en natuurlijk kan Stichting Kip en Apie tevens nog sponsors gebruiken…

Stockfoto: Pixabay/sobima