Oproep VVD aan gemeente: wijs strandgangers in files op Bergse wateren

BERGEN OP ZOOM – “Sla af in de file, waar Brabant Zeeland kust.” Met die slogan opent fractievoorzitter Gertjan Huismans een brief aan het college van B en W. De VVD roept op om het recreatieve mogelijkheden van de gemeente en regio actief te gaan promoten.

De files op de wegen naar de Zeeuwse stranden zijn vaak lang op warme dagen. Zo lang dat er geregeld oproepen klinken om vooral niet meer die kant op te rijden. Ook op de A58 en A4 bij Bergen op Zoom staat het soms al vast. De VVD vindt het om meerdere redenen zonde. Het is slecht voor het milieu, al die files, en zorgt voor economische schade voor bedrijfsleven en de transportsector. Maar het is ook een gemiste toeristische kans voor deze stad, stelt Huismans.

Genoeg te beleven

Alternatieven genoeg voor waterrecreanten, hier in de gemeente, vindt de VVD-fractie. Nu er aan de Boulevard een opgeknapt strand ligt, en er zwembaden als De Schelp en De Melanen zijn. Met binnenkort ook De Heide, waar nieuwe recreatie aan het water komt en in buurgemeenten als Tholen en Woensdrecht eveneens volop mogelijkheden, is het hoog tijd dat eens onder de aandacht te gaan brengen. Ook langs de snelweg, schrijft Huismans; “Daag het recreatief verkeer om ‘af te slaan in de file’.”

Hij roept de gemeente op om strandzoekers, op weg naar Zeeland, te wijzen op de geweldige mogelijkheden die De Brabantse Wal biedt voor een dag plezier aan het water. Er zouden naast matrixborden ook promotionele uitingen geplaatst kunnen worden op tactische plaatsen langs de wegen. Het zou zelfs bij kunnen dragen aan het eerder oplossen van files, als mensen besluiten af te slaan om hier te komen genieten van het goede weer, besluit de VVD’er zijn pleidooi.

foto: VVD Bergen op Zoom