Misdaad en moord in de regio baren Lijst Linssen zorgen

BERGEN OP ZOOM / ZUIDWEST-NEDERLAND – Lijst Linssen luidt de noodklok, in een brief van voorman Ton Linssen en duoraadslid Camiel van der Meeren. De partij ziet in de regio de criminaliteit en zelfs moordcijfers alleen maar toenemen.

Politieregio Zeeland/West-Brabant kent steeds hogere moordcijfers, stelt Lijst Linssen vast. Vanwege de ligging van West-Brabant en Bergen op Zoom, tussen wereldhavens en aan de grens met België, is dit een ideaal gebied voor de georganiseerde misdaad. De teller staat voor 2017 al op dertien moorden en de regio is bezig om Amsterdam in te halen als het gaat om het aantal geweldsdelicten dat is te koppelen aan georganiseerde misdaad, aldus het schrijven. Toch heeft de politie hier nog niet de helft van de capaciteit van Amsterdam.

Prioriteit

Het is niet voor het eerst dat de partij het college wijst op de problematiek die de georganiseerde misdaad veroorzaakt in de regio. De methodes van criminelen worden gewelddadiger en brengen steeds vaker burgers in gevaar. De recherche heeft er de handen vol aan, waardoor geen capaciteit overblijft voor diefstallen, overvallen en andere criminaliteit. Daarnaast zou het aantal witwaslocaties groeiende zijn. Lijst Linssen merkt steeds vaker bedrijven op die ‘de schijn tegen hebben’. De partij baart zich grote zorgen en vindt dat dit hoge prioriteit moet hebben bij de gemeente.

De briefschrijvers scharen zich achter de Bredase burgemeester Depla, die recent bij EenVandaag zijn zorgen uitte. Van het college wil Lijst Linssen weten wat er aan het probleem gedaan wordt. De fractie vindt dat dat de recherche meer capaciteit dient te krijgen en daar zou het gemeentebestuur zich sterk voor moeten maken.

Stockfoto: Pixabay/bykst