Knokpartij bij De Zeeland, vermoedelijk vanwege drankgebruik

BERGEN OP ZOOM – Woensdagmiddag moest de politie naar 'een winkelcentrum aan de Markiezaatsweg' komen omdat twee kemphanen er met elkaar op de vuist gingen. De aanleiding van de ruzie is waarschijnlijk drankgebruik geweest.

Er is maar één winkelcentrum aan de Markiezaatsweg: De Zeeland. Daar ging het volgens een recent politiebericht woensdag mis, toen rond half één 's middag een ruzie ontstond. Het vermoeden is dat het over drankgebruik ging. Er zat een 36-jarige man op een bank die een aanvaring kreeg met een 21-jarige passant. De jongeman werd gevolgd door de man op de bank, wat leidde tot een vechtpartij.

Natrappen

Uiteindelijk sloeg de 21-jarige, de 'verdachte' genoemd in het bericht, de andere man tegen de grond. Daar bleef het niet bij, hij schopte ook nog enkele malen tegen het slachtoffer toen die al lag. Omstanders seinden de hulpdiensten in en kort daarna verschenen eerst een ambulance en en vervolgens agenten. De 36-jarige man kon de dader aanwijzen, dus die is ingerekend en meegenomen. De man verklaarde later te zijn bespuugd door de verdachte en dat hij spijt had van zijn actie. De politie onderzoekt de toedracht van het incident.

Bron: Politie.nl