WMO blijft BSD zorgen baren

BERGEN OP ZOOM – Vorig jaar liet het college van B en W weten dat er een nieuwe beoordeling zou komen van de uren aan huishoudelijke zorg die was toegezegd aan een aantal inwoners. In ieder geval voor zover deze bezwaar hadden gemaakt tegen de vermindering in deze vorm van thuishulp. Daarnaast zou er nieuw beleid komen maar volgens de BSD is dat er nog steeds niet. De partij gaat er nu zelf werk van maken.

Raadslid Piet van den Kieboom uit zijn verbazing dat zelfs in de tweede helft van 2017 nog altijd niets bekend is over nieuw WMO-beleid aangaande zaken als huishoudelijke zorg. Dat was door de gemeente toegezegd en zou in lijn worden gebracht met uitspraken van het gerecht en van de Centrale Raad van Beroep. Volgens de BSD maken veel inwoners zich zorgen omdat ze nog altijd niet weten waar ze aan toe zijn.

Nieuw overleg fracties

Hoog tijd dat het college met een concrete aanpassing komt, stelt Van den Kieboom. Hij heeft inmiddels ook de fracties van andere partijen aangeschreven, met de oproep om de invulling van de WMO op korte termijn nog eens indringend te bespreken. Volgens het raadslid moet de gemeenteraad nog eens nadrukkelijk meegeven aan het college dat de eerdere gerechtelijke uitspraken serieus genomen dienen te worden. Bovendien hebben inwoners recht op duidelijkheid hierover, stelt hij in zijn oproep.

Afbeelding: Pixabay/Clker-Free-Vector-Images