Krabben opgelet! Eindelijk weer Wagetjes Kijke

Na drie jaar mogen de krabben eindelijk weer Wagetjes Kijke. Woensdag 15 februari staan de wagens van de Bergse bouwers van 13:00 tot 24:00 uur opgesteld op het Konterscherp, gelegen aan de Calandweg, en in de Stadsschuur aan de Dubbelstraat.

Nu we na drie jaar weer mogen Wagetjes Kijke, rekenen de Bergse bouwers op een ouderwets gezellige dag voor jong en oud, waar iedereen zich kan vergapen aan de nieuwste optochtcreaties van de bouwclubs die op het Konterscherp en die in de Stadsschuur gevestigd zijn. Sommige bouwclubs hebben zelfs twee wagens! In de bouwkoten zijn als vanouds de nodige versnaperingen verkrijgbaar, van een bakske leut tot een lekker pilske. De bouwclubs op het Konterscherp hebben ook deze editie hun eigen consumptiebonnen: voor 20 euro krijg je 9 bonnen. Natuurlijk kunnen bezoekers de bouwclubs ter plekke ook ondersteunen door de aanschaf van een pinneke of insigne of andere donateursactie.

Wie met de auto komt, kan parkeren in de buurt, maar alsjeblief niet voor de inrit van de buren van het Konterscherp. Maar met de fiets of bus komen, is natuurlijk veel beter, gezien de verwachte drukte! ’s Middags rijdt er een bus vanaf de diverse bejaarden- en verpleeghuizen van tanteLouise naar het Konterscherp. En vanaf 20.00 uur rijden er bussen vanaf de cafés ’t Slik, de Kaai, Anja’s Oosterwaal en Jan Krijnen. De laatste bussen terug naar de cafés vertrekken om half twaalf vanaf het Konterscherp.

Het busvervoer is wederom gratis en wordt gesponsord door tanteLouise en genoemde cafés.