Kritische vragen Lijst Linssen appartementengebouw Moreelsestraat

BERGEN OP ZOOM – Volgens een brief van raadslid Meino Dam lijkt er heel wat aan de hand in De Borg, een appartementencomplex aan de Moreelsestraat. Het staat al langere tijd deels leeg, wordt slecht onderhouden en er zou sprake zijn van structurele drugsoverlast en vandalisme.

Namens Lijst Linssen schrijft Meino Dam het college aan, nadat er klachten bij de fractie terecht kwamen van buurtbewoners. In het trappenhuis zouden zich drugsgebruikers ophouden die de boel bevuilen, volgens de brief deels aangetrokken door een verslaafde bewoner die voor overlast zorgt. Dermate dat de woningen eromheen al lange tijd leeg staan. De politie komt er geregeld omdat andere bewoners zich onveilig voelen maar veel helpt het niet. Er slapen zelfs verslaafden in de trappenhal, schrijft het raadslid.

Geen onderhoud en reparaties

Dit is niet het enige dat in en om De Borg mis is, stelt de Lijst Linssen fractie. De groenvoorziening eromheen staat er al jaren onderkomen bij. Er zijn rond de jaarwisseling brievenbussen door vuurwerk vernield en nog altijd niet hersteld. Al met al oogt en voelt het er niet erg fijn voor bewoners en de buurt. Meldingen bij Stadlander leiden er niet toe dat er structureel wat aan wordt gedaan. Sterker nog, bewoners voelen zich niet gehoord, laat staan serieus genomen, meldt Dam in zijn brief. Hij wil van het college weten of de gemeente haar verantwoordelijkheid gaat pakken als het om veiligheid gaat en met zowel de wooncorporatie als politie verdere stappen wil ondernemen.