Last onder dwangsom voor twee Halsterse bedrijfspercelen

HALSTEREN – Naar aanleiding van bedrijfscontroles legt de gemeente een last onder dwangsom op bij twee verschillende percelen in Halsteren. In beide gevallen omdat de eigenaar zich niet houdt aan het bestemmingsplan en de geldende vergunningen.

Het gaat om het perceel aan de Koningsspil 4 / Schansbaan 7a en het perceel aan de Koningsspil 8 / Schansbaan 9a. In het eerste geval bestaat de dwangsom uit 1500 euro per week,  met een maximum van 15.000 als het huidige gebruik niet binnen vier maanden gestaakt is. Voor het andere perceel geldt een bedrag van 750 per week en het maximum van 7.500. De termijn voor het oplossen van de kwestie in eveneens vier maanden.

Strijdig gebruik

Op beide plekken geldt toestemming om op het perceel te wonen en er een eigen bedrijf te hebben. Daar wordt echter anders mee omgegaan. Er zijn delen van de bedrijfsruimte aan anderen verhuurd en in één geval ook de woning. Of de twee percelen van verschillende eigenaren zijn meldt de gemeente niet. Wel vertelt het betreffende persbericht dat er meer eigenaren van percelen en panden op bedrijventerrein Oude Molen zijn aangeschreven over handhaven op strijdig gebruik.

Stockfoto: Pixabay/moerschy