Leidingenproducent Versteden naar Noordland

BERGEN OP ZOOM – Goed nieuws voor de werkgelegenheid in Bergen op Zoom! Op het Noordland verrijst de nieuwe fabriek van Versteden Leidingsystemen, met werk voor 100 mensen, zowel direct als indirect. Dat hebben de gemeente en Versteden maandag gezamenlijk bekendgemaakt. De verwachting is dat dit aantal binnen vijf jaar tijd kan uitgroeien naar 130 tot 150 medewerkers. Volgens de in nu nog Hoogerheide gevestigde leidingenproducent zal de nieuwe fabriek eind 2016 operationeel zijn.

Versteden is sinds 1978 gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en installeren van glasvezelversterkte kunststof leidingen (polyester, vinylester en epoxy). "De directie van Versteden heeft zich voor het bepalen van haar nieuwe vestigingslocatie breed georiënteerd, in oostelijk Zeeland en westelijk West-Brabant en heeft uiteindelijk gekozen voor Bergen op Zoom", zo stelt het bedrijf in een persverklaring.

Verhuizing

Over de verhuizing van de gemeente Woensdrecht naar Bergen op Zoom hebben beide gemeentebesturen onderling overlegd. "De Woensdrechtse wethouder Hans de Waal betreurt weliswaar het vertrek van dit prachtige bedrijf vanuit de gemeente Woensdrecht, maar begrijpt de overwegingen van de directie en is tegelijkertijd tevreden met het feit, dat Versteden in ieder geval voor de regio behouden is", laat het Bergse gemeentebestuur weten.

Groeimogelijkheden

Omdat de huidige productielocatie in Hoogerheide een verdere groei niet meer aankan, is Versteden op zoek gegaan naar een geschikte vestigingslocatie waar een grotere productielocatie mogelijk is. Hoogerheide, Reimerswaal, Roosendaal, Steenbergen, Tholen en Bergen op Zoom kwamen daarbij in het vizier. ”Uiteindelijk is de voorkeur uitgesproken voor Bergen op Zoom, omdat Noordland gelet op de schaalgrootte en uitstraling als het meest passend werd ervaren. Los van andere aantrekkelijke vestigingsfactoren als een goede bereikbaarheid en een grotere arbeidsmarkt”, aldus technisch directeur Erwin  Simons. De directie is ook te spreken over de ontvangst in Bergen op Zoom. "Een adequate behandeling en service door zowel het bestuurlijk als ambtelijk apparaat van de gemeente", merkt Simons op. "Er werd opvallend snel en deskundig geacteerd."
 
Pareltje aan de kroon

Het gemeentebestuur van Bergen op Zoom, spreekt bij monde van wethouder Patrick van der Velden, zijn voldoening uit over de komst van dit innovatieve en solide bedrijf. Hij mocht de finale onderhandelingsrondes voeren en leerde de directie van Versteden kennen als degelijk en innovatief. ”Dat is tegelijkertijd de kracht van deze dynamische  onderneming, want door voortdurend te innoveren blijft het bedrijf een voortrekkersrol vervullen en wordt een basis gelegd voor groei en bloei. Zonder te overdrijven een pareltje aan de kroon en een welkome toevoeging aan het Bergs ondernemingsklimaat. Temeer, omdat er ook uitzicht bestaat op een verdere groei van arbeidsplaatsen”, aldus wethouder Van der Velden.
 

Luchtfoto: Rewin / Gemeente Bergen op Zoom