Let op: dubieuze club nodigt Bergenaren uit voor verkoopbijeenkomst, lokkertje is gratis cappuccinomaker

BERGEN OP ZOOM – Websites als die van Kassa, Klachtenkompas en Radar waarschuwen al jaren voor de bijeenkomsten van Boekingscentrale en Aned, beide gevestigd op hetzelfde adres. Deze keer is de gemeente Bergen op Zoom aan de beurt. Diverse inwoners kregen een uitnodiging voor 11 november aanstaande. Een gewaarschuwd mens…

In het schrijven wordt de ontvangers verteld dat ze 'geselecteerd' zijn en die dag een waardevol cadeaupakket gaan ontvangen. Er wordt niet over verkoop gesproken maar wie heel even op internet zoekt, ontdekt al snel dat deze bijeenkomsten juist bol staan van de verkooptechnieken. Het zou volgens de vele beschrijvingen altijd gaan om veel te dure artikelen en meestal komen vooral ouderen op de uitnodigingen af. Diverse reacties reppen zelfs van 'handlangers' in het publiek, die acteren dat ze zich laten overtuigen en tot aanschaf over gaan.

Gemeente weet van niets, organisatie onbereikbaar

We vroegen de gemeente Bergen op Zoom om een reactie. Daar wisten ze nog van niets en er is geen vergunning verleend voor de bijeenkomst, laat woordvoerder Nausikaä van den Merkenhof weten. Ze vertelt: "Dit is dubieus. We gaan contact opnemen met die organisatie want dit kan niet zo maar." Dat zal echter nog niet meevallen; navraag bij Café Zaal Tivoli leert dat de mensen achter deze bijeenkomsten er alles aan doen om zo lastig mogelijk vindbaar te zijn. Diana Rens, mede-eigenaar van de horecagelegenheid, vertelt: "Wij weten van niets! We werden enige tijd geleden gebeld door een man die vroeg of hier een productdemonstratie gehouden kan worden. Natuurlijk kan dat, doen we vaker. Toen ik als datum de 11e had vastgelegd en om zijn nummer vroeg, gaf ie aan zelf nog terug te bellen, onder meer om door te geven hoeveel mensen er komen. Dat moet nog gebeuren, dus ik heb geen contactgegevens."

In 2013 kreeg Hoogerheide met deze Boekingscentrale te maken. Toen haalde een bezorgde inwoner Omroep Brabant met zijn actie om dit tegen te houden.