Lijst Linssen: ‘Grote Markt eerder afsluiten vanwege ‘wegpiraten’

BERGEN OP ZOOM – Raadslid Sander Siebelink heeft geconstateerd dat het aangenaam verpozen op de Grote Markt soms ruw wordt verstoord, door wat hij noemt ‘levensgevaarlijke wegpiraten die er kennelijk behoefte aan hebben om hard over de Grote Markt te scheuren, al dan niet vergezeld door harde muziek.’

Namens Lijst Linssen meldt hij te balen van het feit dat het genieten aan de Grote Markt voor bezoekers af en toe ruw wordt verstoord. Het is niet alleen vervelend voor de mensen op de terrassen en voor de ondernemers, het is ook nog eens gevaarlijk voor wandelend publiek. Siebelink beschikt over recente opnamen van één van die ‘racehoogtepunten’, meldt hij. “Blijkbaar kicken deze mensen op de publieke belangstelling en het gevaar dat ze veroorzaken. Zeer verwerpelijk. Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als bijvoorbeeld een kind over de Grote Markt loopt.”

Afspraken maken

Volgens het raadslid en zijn fractie moeten de paaltjes die aan de zijde van de Hoogstraat de Grote Markt ’s avonds afsluiten veel eerder omhoog. Nu is dat soms pas rond 23:00 uur. Hulpdiensten kunnen ze immers zelf ook bedienen en met taxibedrijven zouden daarover afspraken te maken zijn. Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld bruiloften en andere plechtigheden. Met leveranciers van bedrijven zijn eveneens tijden af te spreken, schrijft hij, of ze pakken een pallet- of steekwagen. Aan het college de dringende vraag het ‘paaltjesbeleid‘ aan te passen, zodat de Grote Markt veilig is voor bezoekers.