Lijst Linssen: Grote overlast bomen en struiken bij Hof van Beieren en Keurvorstenweg

BERGEN OP ZOOM – Bewoners van het Hof van Beieren hebben zich gemeld bij Lijst Linssen. Ze zijn de overlast van grote bomen en struiken spuugzat. Melden bij de gemeente helpt niet stellen ze, daarom is de politiek ingeschakeld.

Lijst Linssen is benaderd door bewoners, schrijven duoraadslid Toine van Steenpaal en raadslid Sander Siebelink, omdat ze geen gehoor kregen bij de gemeente. Daar is meerdere malen melding gedaan van grote overlast, veroorzaakt door gebrekkig onderhoud aan bomen en struiken in de Hof van Beieren en de Keurvorstenweg. Er wordt echter niets mee gedaan.

De reactie die steeds volgde op meldingen via de BuitenBeter app en telefoon, luidde steeds hetzelfde: Er is totaal geen reden was om deze bomen te snoeien en de begroeiing voldoet aan de normen. De bewoners ervaren dat heel anders, die worden naar eigen zeggen geconfronteerd met veel vallende bladeren in hun tuinen en door het hoogte van het groen krijgen zonnepanelen maar beperkt de kans hun werk te doen.

Oproep om eens te gaan kijken

Lijst Linssen is het met de buurtgenoten eens en vindt dat er sprake is van jaren achterstallig onderhoud. Samen met de bewoners pleiten Van Steenpaal en Siebelink voor een stevige snoeibeurt. Ze roepen het college op er eens een ambtenaar van openbare werken naar te laten kijken en de bomen en struiken terug te laten snoeien tot normale proporties.

Stockfoto (uitsnede): Pixabay/pixel2013