Lijst Linssen herinnert gemeente aan verbeteren gevaarlijk kruising

BERGEN OP ZOOM – Raadslid Sander Siebelink herinnert het college schriftelijk aan een eerder gedane belofte. Er zou nog dit jaar worden begonnen aan de verbetering van de verkeerssituatie van de kruising Jacob Obrechtlaan – Erasmuslaan.

Lijst Linssen heeft in het verleden meerdere malen aandacht gevraagd voor wat Siebelink ‘een verkeershotspot die dringend om aanpak vraagt’ noemt. Zijn fractie ziet het als een gevaarlijke kruising en op 17 juli 2017 meldde de gemeente dat de uitvoering van de werkzaamheden aan deze kruising gepland staan voor eind 2018, met een uitloop in 2019. Er zou een reconstructie komen van het kruispunt.

Keiharde toezegging

Blijkbaar zijn Siebelink en zijn partij bang dat de belofte is vergeten. “Twee weten meer dan één”, meldt de brief. “Daarom wil Lijst Linssen graag het college helpen herinneren aan deze keiharde toezegging. De ‘r’ zit immers in de maand en het einde van het jaar nadert snel.” Om zeker te weten dat er werk van gemaakt wordt, vraagt de fractie alvast wanneer de gedetailleerde uitvoering van de planning bekend is. Tevens wil het raadslid weten wanneer de informatieavond plaatsvindt voor bewoners, bedrijven en instellingen in de buurt van het kruispunt.