Lijst Linssen maakt zich zorgen over kinderarmoede

BERGEN OP ZOOM – Raadslid Sander Siebelink uit in een brief aan het college zijn zorgen over de kinderarmoede in deze gemeente. Een landelijk beeld is dat de doelgroep nogal eens niet wordt bereikt. Hij wil weten hoe het er hier voor staat.

Volgens de brief is het niet voor het eerst dat Lijst Linssen over dit onderwerp aan de bel trekt. Reden voor de hernieuwde aandacht is een recentelijk verschenen advies van de Sociaal-Economische Raad, waaruit blijkt dat gemeenten en betrokken organisaties de doelgroep lang niet altijd bereiken. Een groot deel van de mensen om wie het gaat, maakt geen gebruik van de voorzieningen en weet niet eens dat er dergelijke hulp is. De SER beveelt gemeenten aan om hiervoor een ‘armoederegisseur’ aan te stellen.

Check hoe Bergen op Zoom ervoor staat

Lijst Linssen wil weten van het college of de gemeente bereid is te checken in hoeverre de uitkomsten van het rapport ook op deze gemeente van toepassing zijn. Wanneer dat zo is, wil de fractie tevens graag vernemen wat er aan gedaan gaat worden. Indien nodig, stelt Siebelink namens zijn partij, is zo’n ‘armoederegisseur’ ook hier een optie, maar dan graag zonder het inhuren van nieuwe krachten. Lijst Linssen is geen voorstander van uitbreiding van het aantal ambtenaren. Als laatste vraagt het raadslid te bezien of het bestrijden van kinderarmoede met de andere Brabantse Wal gemeenten samen kan worden opgepakt.

Stockfoto: © Pixabay/PublicDomainPictures