Guitar Awards in ieder geval nog drie jaar uitgereikt in Bergen op Zoom

V.l.n.r: John van der Valk (organisatie Guitar Awards), wethouder Arjan van der Weegen, Gertjan de Koster (Gebouw-T) en muziekjournalist Jean Paul Heck

BERGEN OP ZOOM – In Gebouw-T is donderdagmiddag bekend gemaakt dat de Sena European Guitar Award uitreikingen voorlopig hier plaatsvinden. Het is uniek dat zo'n internationale en zeer gewilde erkenning hier wordt gepresenteerd. De organisatie én de winnaar waren vorig jaar ontzettend enthousiast over de onvangst en de stad.

Na een kort welkom door Gebouw-T manager Gertjan de Koster, krijgt muziekjournalist Jean Paul Heck het woord voor een inleiding. Wat ooit als een met name op Nederland gerichte prijs begon, die werd uitgereikt in Vlissingen, groeide uit tot een internationale award die in grote locaties te Amsterdam werden overhandigd aan gitaristen. Denk aan namen als Brian May (Queen) en Steve Lukather (Toto).

Editie vorig jaar smaakte naar meer

Toen de organisatie met het event weer wilde verhuizen zagen Jean Paul Heck en de gemeente Bergen op Zoom kansen. Er kwam een gesprek en ook de mensen achter de awards zagen wat deze stad te bieden heeft. Vorig jaar vond dus de eerste uitreiking hier plaats, in het poppodium, en het smaakte naar meer. Heck Vertelt hoe geweldig Steve Vai, de winnaar van toen, het allemaal vond. Niet alleen de fel begeerde award maar ook de stad. Hij stak die avond op het terras op de Grote Markt zijn bewondering voor bijvoorbeeld Het Markiezenhof niet onder stoelen of banken. En waar ie nog het meest van onder de indruk was. Dat er een 'echte' burgemeester, mét een ambtsketting om, het in het Engels toesprak…

Een podium voor iedereen

John van der Valk, bestuurder van de organisatie achter de awards, vertelt blij te zijn met de samenwerking die nu voor drie jaar is vastgelegd: "We waarderen de support en proactieve houding van de gemeente enorm." Doelstelling van het event is ook om de gitaar als instrument de nodige aandacht te geven. Vanaf de bekendmaking van de winnaar tot en met de uitreiking gaat de stad daarom bol staan van activiteiten rondom de gitaar, van akoestisch tot elektrisch, voor alle leeftijden en van beginner tot veteraan.

Wethouder Arjan van der Weegen deelt het enthousiasme van de awards-organisatie. Bergen op Zoom biedt graag een podium voor cultuur, kunst en muziek, op alle niveaus. Hij is trots op het feit dat de organisatoren ook inzien dat dit een prima plek is voor hun event.

Op 19 april maakt de Sena European Guitar Award organisatie bekend wie dit jaar naar Bergen op Zoom komt om de eervolle erkenning in ontvangst te nemen. Op vrijdag 21 april start om 10.00 uur de kaartverkoop (29 euro per stuk) voor die uitreiking op 21 mei, via de website van Gebouw-T. Dat gaat hard dus wees er snel bij!