Lijst Linssen niet enthousiast over plannen Bravis ziekenhuis

BERGEN OP ZOOM – Bravis gaat op termijn toe naar één groot regioziekenhuis. Dit plan heeft de directie van de zorgverlener bekendgemaakt. Lijst Linssen is nog niet enthousiast en stelt vragen, vooral omdat de kans klein is dat het nieuwe ziekenhuis in deze gemeente komt te staan.

Namens zijn partij heeft Sander Siebelink een brief geschreven aan het college. Her raadslid meldt: “Vooralsnog staat onze fractie niet te trappelen van enthousiasme voor deze plannen. Lijst Linssen vindt het belangrijk dat zorg zoveel mogelijk in de nabijheid van onze inwoners kan plaatsvinden.”

Lijst Linssen stelt dat de gemeenteraad intensief betrokken moet worden bij dergelijke besluitvorming en wil weten of de politiek binnenkort wordt geïnformeerd en vervolgens betrokken bij mogelijke besluitvorming. Siebelink vraagt zich in zijn schrijven af in hoeverre een ziekenhuis straks nog bereikbaar is voor ouderen en minder validen uit Bergen op Zoom en omgeving. De bereikbaarheid mag geen verslechtering betekenen voor inwoners, stelt hij, zeker als zij aangewezen zijn op openbaar vervoer. Ook aanrijdtijden van ambulances vindt zijn partij een punt van zorg.

Kapitaalvernietiging

En dan is er nog een kwestie: de vele investeringen die de laatste jaren zijn gedaan, in en om het Bergse ziekenhuis. Er zijn zowel op het terrein van Bravis als in de wijk volop parkeervoorzieningen gerealiseerd maar ook het gebouw zelf is flink onderhanden genomen. Siebelink schrijft: “Dat lijkt nu een vorm van kapitaalvernietiging te worden. Betrekt het college dit belangrijke aspect bij besprekingen met het bestuur van Bravis?”

Stockfoto: © Pixabay/DarkoStojanovic