Lijst Linssen wil aandacht voor staat Kijk in de Pot

BERGEN OP ZOOM – Metsel- en schilderwerk dat het nodige achterstallig onderhoud kent, overal onkruid: Lijst Linssen signaleert dat stadspark Kijk in de Pot momenteel geen visitekaartje is. Daar moet wat aan gebeuren, schrijft duoraadslid Toine van Steenpaal.

Blijkbaar is zijn partij meerdere malen aangesproken over de staat van het park, dat in 1998 opnieuw is ingericht en steeds meer ook een functie kreeg voor evenementen zoals een bevrijdingsfestival en de kermis. Er is tevens kunst te vinden op een aantal locaties in het park en het is een gewilde plek voor wandelaars, sporters en hondeneigenaren, die er de ruimte vinden voor hun viervoeters.

Niet trots

Het park heeft dus duidelijk een functie en kent veel bezoekers. Mede daarom verbaast het Lijst Linssen dat het periodieke onderhoud zo te wensen overlaat. Van Steenpaal schrijft: “Het metselwerk is in zeer slechte staat. Voegen zijn beschadigd door de vorst, met als gevolg loslatende stenen. Overal schiet het onkruid tussen de gemetselde trappen en muren door en ook het schilderwerk is in zeer slechte staat. Niet alleen door de groene aanslag maar ook door beschadigingen.” Hij verwijst tevens naar de overdadige aanwezigheid van graffiti op een aantal locaties, soms ook op de aanwezige kunstobjecten. Ljjst Linssen meldt ‘bepaald niet trots’ te zijn op hoe er met het stadspark omgegaan wordt en wil weten van het college of hier wat aan gedaan kan worden.

Stockfoto: Pixabay/TanteTati (Kati)