Lijst Linssen wil dat gemeente graffiti aanpakt

BERGEN OP ZOOM – Om de zoveel tijd meldt Lijst Linssen zich vanwege graffiti in de gemeente. Deze keer schrijft raadslid Meino Dam het collega aan, met name vanwege de tag ANUPS die overal opduikt. De politicus roept op alles zo snel mogelijk te verwijderen.

Voor de persoon die de tag her en der plaatst is de aandacht die het genereert vast een cadeautje. Toch wil Lijst Linssen het graffitispuiten opnieuw op de politieke kalender zetten. Raadslid Dam beweert dat zijn partij er van bewoners signalen over krijgt, hij noemt het een “structureel probleem”. Zijn partij heeft er inderdaad eerder en vaker op gewezen.

Zelf laten verwijderen

Bij de brief zitten foto’s van meerdere locaties met op de meeste de tag ANUPS. Lijst Linssen vindt dat het een straat of buurt een verpauperde indruk geeft en meldt dat bewoners zich er aan storen. De fractie omschrijft graffiti als “een vorm van vernieling waar aangifte van gedaan kan worden bij de politie door de benadeelde.”

Raadslid Dam: ”Wanneer deze foto’s in de media worden gepubliceerd is het niet uitgesloten dat dader(s) bekend worden. Er moet dan wel een aangifte zijn om de kosten te verhalen.” Verder roept hij nogmaals op om graffiti regelmatig te laten verwijderen, om erger te voorkomen, het liefst door de daders zelf.

Foto’s: Lijst Linssen