Lijst Linssen ziet nog breder tekort aan zorgaanbieders

BERGEN OP ZOOM – Ton Linssen deelt de zorg van GBWP als het gaat om een tekort aan huisartsen in deze gemeente. Nieuwe inwoners kunnen nergens meer terecht, is gebleken. Dokters hebben zo veel patiënten zat ze geen nieuwe meer aannemen. Het beperkt zich echter niet alleen tot dit deel van de zorg, stelt zijn partij.

Ook Lijst Linssen werd door inwoners aangeschreven over het probleem. Hij wil erover in gesprek met vertegenwoordigers van de huisartsen en is dit nog aan het organiseren. Wel heeft zijn fractie ook gehoord dat het zich niet tot die vorm van zorg beperkt. Een tandarts vinden schijnt evenzeer lastig te zijn, vertelt hij in een korte telefonische reactie.

Lokaal wat aan doen?

Er is zeker wel op gemeenteniveau wat aan te doen, vertelt de fractievoorzitter. "Het heeft onder meer te maken met een goed vestigingsklimaat", legt hij uit. "Als je het medici met plannen moeilijk maakt om hier wat te beginnen, help je natuurlijk niet aan een oplossing van het probleem." Hij weet uit ervaring dat er wel eens plannen zijn tegengehouden omdat er bijvoorbeeld niet direct voldoende parkeerruimte beschikbaar was. "Moeilijk doen is dan natuurlijk niet de oplossing." Ook zijn fractie is erg benieuwd of er door het college en de gemeente al wat is gedaan om het tekort aan zorg terug te dringen.

Afbeelding: Pixabay / Gordon Johnson (GDJ)