‘Maatwerk bij terrassen, er moeten weer centjes verdiend worden’

Foto en video: wethouder Patrick van der Velden bekeek vanmiddag de situatie op de Grote Markt, waar de horecaondernemers zich voorbereiden op de heropening van de café’s en terrassen. (Beeldmateriaal: gemeente Bergen op Zoom)

(Redactie: Han Verbeem)

BERGEN OP ZOOM – Per 1 juni mogen de terrassen weer open, weliswaar onder de voorwaarden van de RIVM met anderhalve meter afstand tot de gasten onderling. Wethouder Patrick van der Velden is bereid met de ondernemers mee te denken over tijdelijke uitbreiding van de terrassen. Die kunnen daarvoor een plan indienen op het stadskantoor en dat wordt per situatie bekeken en beoordeeld.

Van der Velden nam dinsdagmiddag polshoogte bij de opbouw van de terrassen op de Grote Markt en sprak daarbij onder meer met de media. “We willen maatwerk bieden daar waar mogelijk en de ondernemers de ruimte bieden weer wat centjes te verdienen. Die vervolgens weer uitgegeven worden in onze stad. Daar zijn we als gemeente ook gebaat bij, dat onze lokale economie weer floreert. En er weer geld in de gemeentekas komt.”

Woensdrecht

In buurgemeenten komen de lokale bestuurders ook de ondernemers te gemoet. Zo kunnen ondernemers Woensdrecht café- en restauranthouders een tijdelijke uitbreiding van de terrasruimte krijgen, zowel op eigen grond als op gemeentegrond. Daarvoor worden dan geen extra leges in rekening gebracht.