Madurodam belooft: Markiezenhof wordt volgend jaar hersteld

DEN HAAG / BERGEN OP ZOOM – De maquette van Het Markiezenhof in Madurodam staat er momenteel wat onderkomen bij. Dat ontdekte Bergenaar Eric Huffmeijer eerder deze week. Wie het bouwwerk daar weer in volle glorie wil bewonderen, moet nog een jaartje geduld hebben.

We vroegen, toen we eerder deze week schreven over de miniatuurversie van het stadspaleis, natuurlijk om een reactie bij het themapark. Er was echter niemand die ons te woord kon staan. Vandaag kregen we alsnog een reactie per e-mail. Woordvoerster Yvette Nieboer schreef: "In Madurodam besteden we veel zorg aan het onderhouden van ons park. Hierbij maken we elk jaar een selectie welke gebouwen er in onderhoud moeten. Het Markiezenhof is in 2005 in Madurodam geplaatst en zal volgens onze planning in het voorjaar van 2017 in onderhoud gaan."

Bordje

Over het feit dat de plaatsaanduiding op het infobordje ook bepaald niet klopt (volgens Madurodam ligt Bergen op Zoom op of vlak naast Dordrecht) hebben we geen reactie gekregen. Wellicht wordt dat volgend jaar ook rechtgezet. Tegen die tijd is er vast een Bergenaar die dat eens namens de stad kan checken.