Rockband 666 The Nightmare raakt ‘gedoe’ tijdens Krabbenfoor langzaam beu

BERGEN OP ZOOM – Vanmorgen verscheen op de Facebookpagina van rockband 666 The Nightmare een bericht waarin de band haar verontwaardiging niet onder stoelen of banken steekt. Ze toonden er een intern document van de gemeente Bergen op Zoom, waarop staat dat al vooraf wordt verwacht dat hun optreden voor geluidsoverlast gaat zorgen. Het was niet het eerste akkefietje dat de band dit jaar had met het evenement De Krabbenfoor.

Op Facebook schreef het rockgezelschap: "Als band kregen wij vandaag dit onder ogen na het bestuderen van de raadstukken die hieronder staan. Check punt 2 dat hier is omcirkelt. Werkelijk ongelooflijk dat er mensen zijn die op deze manier onrust willen stoken." KijkopBergenopZoom.nl belde met Jean Paul Heck, drummer bij 666 The Nightmare. De band wil in het midden laten hoe ze aan het interne stuk zijn gekomen, dat overigens ook al weer is verdwenen van hun pagina. Wel wil hij namens de rockers wat kwijt over de gang van zaken: "Het gekonkel is enorm. We weten niet waarom er vooraf wordt gedacht dat wij ons niet aan de geluidsnormering zouden houden. Dat het over ons gaat is wél duidelijk, al staat het er niet met zoveel woorden. We zijn namelijk de enige rockband die tijdens de Krabbenfoor op dat plein speelt."

Al jaren wordt er streng gecontroleerd op het binnen de normen blijven van het toegestane aantal decibels en al jaren gaat dat goed. In die zin is het op z'n minst opvallend dat er ook door de gemeente vooraf lijkt te worden uitgegaan van een overschrijding. Wethouder en locoburgemeester vertelt erover: "Wekelijks bespreken we als gemeentebestuur met de politie de actualiteiten en eventuele acties die naar aanleiding daarvan genomen dienen te worden. Daar kwam ter sprake dat die geluidsoverlast werd verwacht en dan moet je daar op inspelen, bijvoorbeeld door te zorgen dat er politiemensen beschikbaar zijn op zo'n moment." Over de bron van die verwachtingen deed hij geen mededeling.

Gedoe met Sterck

Het was niet de enige vervelende ervaring die 666 The Nightmare had met De Krabbenfoor 2016 in de aanloop naar het evenement. In eerste instantie zou de band optreden op de Grote Markt, was met een bestuurder van ondernemersvereniging Sterck afgesproken, zo vertelt Jean Paul. Totdat hij ineens werd gebeld door iemand anders van de organisatie, met de mededeling dat dit niet ging gebeuren. De horeca op de Grote Markt zou het niet zien zitten. Het repertoire, bestaande uit rockclassics, zou te speficiek zijn. Heck wist niet hat hij hoorde: "Twee jaar geleden stonden we er ook, op zaterdag. Het was er drukker dan ooit en de sfeer was fantastisch! Wat hier achter zit weten we niet maar raar is het wel."

Z'n band liet het er niet bij zitten en meldde zich bij Het Beursplein. "Daar werden we met open armen ontvangen", vertelt de drummer. "Dus spelen we vrijdagavond hier. En dan komt er ineens zo'n verhaal over geluidsoverlast. Ik snap er niets van. We treden werkelijk overal op, op de grootste festivals. Daar maken we dit soort dingen nooit mee. We hebben ook op dit evenement al heel wat keren gespeeld en dat verliep prima. Ik weet echt niet wat er dit jaar aan de hand is. Maar goed, we gaan er een feestje van maken en we roepen al onze fans op om daar vooral bij te zijn." 666 The Nightmare laat zich niet zo maar tegenhouden, zo blijkt. Zoals ze zelf al zeiden: "Rock 'n Roll will always win!"