Belgische wegpiraten na wilde achtervolging door de stad klemgereden op snelweg

BERGEN OP ZOOM – In de nacht van 26 op 27 juli 2016 is een auto met een Belgisch kenteken door de stad gescheurd, op de vlucht voor de politie. Uiteindelijk is de wagen op de snelweg richting België klemgereden en zijn de inzittenden opgepakt.

Omstreeks half twee 's nachts zagen surveillerende agenten een Belgische personenauto door rood rijden op de kruising Antwerpsestraatweg-Van Dedemstraat. De bestuurder negeerde een stopteken, waarna er een achtervolging door het centrum van Bergen op Zoom volgde. Met enorme snelheden probeerde de chauffeur te ontkomen, de nodige verkeersovertredingen plegend, wat voor gevaarlijke situaties heeft zorgde. Uiteindelijk werd de wagen door meerdere politievoertuigen klemgereden op de snelweg richting België.

De bestuurder werd aangehouden voor het niet hebben van een geldig rijbewijs en de tijdens de vlucht gepleegde verkeersovertredingen. De overige inzittenden konden zich niet identificeren, dus ook zij zijn aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex. Nader onderzoek moet meer licht op de zaak gaan werpen.

Bron en foto: Politieteam Bergen op Zoom