Politie doet onderzoek naar menselijke resten

De botten zijn onderzocht door een forensisch team (Foto: Politie Zeeland-West-Brabant)

HALSTEREN – Gisterochtend zijn tijdens sloopwerkzaamheden op een terrein aan de Hoofdlaan menselijke resten gevonden in een kruipruimte van een leegstaand gebouw. De stoffelijke  blijken van een man te zijn. Dit heeft de schouwarts vanmiddag vastgesteld. Verder is duidelijk geworden dat de man niet door een misdrijf om het leven is gekomen. De recherche heeft inmiddels een vermoeden wie het is. De uitkomst van het DNA-onderzoek moet daar definitief uitsluitsel over geven. Dat zal over ongeveer twee weken bekend zijn

Een kraanmachinist is woensdagochtend bezig met sloopwerkzaamheden als hij tot zijn schrik ontdekt dat hij menselijke resten heeft blootgelegd. De werkzaamheden worden onmiddellijk stilgelegd en er gaat een melding naar de politie. Deze zet vervolgens de omgeving van het slooppand af en start een forensisch onderzoek. 

Schouw door arts

Inmiddels zijn de menselijke resten overgebracht naar een mortuarium in Breda. De uitslag van de DNA-test kan zeker wee weken op zich laten wachten. Wel duidelijk is dat de menselijke resten al een poos in het slooppand hebben gelegen.

Bron: Politie RE Zeeland-West-Brabant