Makers film ‘Dag Max’ zoeken nog een moeder

BERGEN OP ZOOM – Het van oorsprong Bergse filmcollectief Chillground maakte in 2014 de goed ontvangen speelfilm 'Dag Max'. Voor een vervolg zijn ze op zoek naar een dame die de rol van moeder met een 16-jarige dochter kan spelen.

Het is geen hoofdrol maar wel een belangrijke bijrol. Er staat zelfs een oproep op de Nederlandse Filmcastings website. De semi-professionele productie wordt opgenomen in Bergen op Zoom en heeft dus nog plaats voor een actrice van tussen de 30 en 40 jaar, die 'geloofwaardig' de moeder kan spelen van één van de hoofdrolspelers, die 16 jaar is. Deze moeder 'weet precies wat ze wil, is daarmee een tikkeltje egoistisch en draagt vooral zorg voor zichzelf. Ze valt op mannen met een belangrijke status en gooit graag haar charmes en uiterlijk in de strijd om voor elkaar te krijgen wat ze wil', zo valt op de casting website te lezen.

Auditie

De scènes worden gefilmd in de zomervakantie, dus kandidaten dienen dan beschikbaar te zijn. Er is een auditiedag op zondag 1 mei. Wie geïnteresseerd is in de rol kan zich vooraf aanmelden voor die dag, bijvoorbeeld door een mail te sturen naar auditie@chillground.nl of de Facebookpagina van het filmcollectief te bezoeken.