Malafide autoverhuurder aangehouden na vondst cocaïne

De politie hield de afgelopen periode verkeerscontroles bij diverse snelwegen en provinciale wegen in de regio. Tijdens deze controles werd specifiek gelet op huurauto’s, aldus de politie. Veel 'doorsnee' huurauto's zouden vanwege hun onopvallendheid gebruikt worden voor drugstransporten. (Foto: Politie Zeeland-West-Brabant).

BERGEN OP ZOOM – Bij huiszoekingen in Bergen op Zoom en Oud-Gastel heeft de politie dinsdag enkele honderden grammen cocaïne aangetroffen. De vondst kwam na een eerdere aanhouding van een 19-jarige Bergenaar op 24 juni. De man reed in een huurwagen die hij -naar eigen zeggen- van een kameraad had geleend. De wagen bleek geprepareerd en bevatte cocaïne in een verborgen compartiment, zo bleek na controle met een speurhond. De eigenaar van het malafide autoverhuurbedrijf is na de huiszoekingen van vandaag aangehouden.

De bewuste Volkswagen Polo was al op 24 juni bij de Oesterdam van de weg gehaald, zo meldt de politie vandaag. "Bij navraag bleek dat de auto op naam stond van een verhuurbedrijf uit Bergen op Zoom. De eigenaar van dit bedrijf bleek geregistreerd te staan als fiscaal wanbetaler." De bestuurder, een 19-jarige man uit Bergen op Zoom, vertelde de agenten dat hij de auto van een maat mocht gebruiken om eten te halen. "De auto werd in beslag genomen en doorzocht met een speurhond. Tijdens deze doorzoeking werd ter hoogte van het bestuurdersgedeelte via de linkerzijde van de stuurkolom  een plastic zakje aangetroffen met daarin 31 pony packs cocaïne." De drugs zagen achter een verborgen klepje bij de stuurkolom.

Aanhouding

De officier van justitie gaf de politie toestemming om de verdachte 'buiten heterdaad' aan te houden. Dit gebeurde afgelopen dinsdag in Oud Gastel. "Er vonden doorzoekingen plaats in respectievelijk Bergen op zoom en Oud Gastel. Daarbij werden onder meer enkele honderden grammen aan vermoedelijk cocaïne aangetroffen", aldus de politie.

Bron: Politie RE Zeeland-West-Brabant