Margo Mulder voorgedragen als nieuwe burgemeester van Bergen op Zoom

Tijdens een extra raadsvergadering van de gemeente Bergen op Zoom is Margo Mulder, burgemeester van Goes, voorgedragen als nieuwe burgemeester.

Naar verwachting wordt zij op 5 juli 2023 geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Bergen op Zoom.

Margo Mulder werd geselecteerd door de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad, die de keuze had uit twintig kandidaten. De voordracht van de nieuwe burgemeester werd woensdagavond bekend gemaakt tijdens een extra raadsvergadering. 

De vertrouwenscommissie omschrijft mevrouw Mulder als een stevige én verbindende bestuurder die 17 jaar actief is in het openbaar bestuur. Daarvoor was zij klinisch psycholoog. Voordat zij in 2018 burgemeester in Goes werd, was zij van 2010 tot mei 2018 wethouder van de gemeente Heusden. Inmiddels is zij uitgegroeid tot een ‘all-round’ bestuurder.

Mevrouw Mulder staat graag dicht bij de inwoners: in het bijstaan bij persoonlijke tragedies en in het collectief van herdenkingsbijeenkomsten. Maar ook in het vieren van de feesten en in het samen beleven van mooie evenementen van sport en cultuur. Zij heeft er plezier in om mensen en teams te faciliteren en te coachen op zo’n manier dat zij zich ontwikkelen en het beste uit zichzelf kunnen halen.

Mevrouw Mulder heeft een uitwonende dochter en komt samen met haar partner in Bergen op Zoom wonen.