Markiezenhof decor voor Nederlandse speelfilm ‘Storm: Letters van Vuur’

In enkele scènes vormt het Bergse Stadspaleis het decor. Een impressie van de opnames. (foto: Cultuurbedrijf CKB / De Maagd / Het Markiezenhof)

BERGEN OP ZOOM – Bergen op Zoom was even Antwerpen in het jaar 1521. Op de Achterplaats van het Markiezenhof werd een spannende scene met een brandstapel opgenomen. 'Storm: Letters van Vuur' is vanaf 19 januari te zien in de bioscoop. Het is niet de eerste keer dat er filmopnames in het stadspaleis plaatsvonden. Voor 'Michiel de Ruyter' was dat ook al het geval.

Deze nieuwe avonturenfilm speelt zich af in de late middeleeuwen. De 12-jarige Storm is de zoon van een drukker. Hij probeert zijn vader van de brandstapel te redden. De drukker heeft zijn leven op het spel gezet door een verboden brief te verspreiden.

Opnames

Vrijdag 11 maart 2016 werden er opnames gemaakt in het Markiezenhof. De binnenplaatsen fungeerden als decor voor de film. Hier vindt een spannende scene plaats, waarin de boeken worden verbrand van een drukker die als eerste wordt betrapt op het reproduceren van verboden brieven.

Makers en cast

Het verhaal speelt zich deels af in een doolhof van enge ondergrondse tunnels, met stunts en vuur. De regie is van Dennis Bots, die eerder hits als 'Achtste-groepers Huilen Niet' en 'Oorlogsgeheimen' maakte. De film is geschreven door Karen van Holst Pellekaan. Storm wordt gespeeld door Davy Gomez, bekend van 'Shrek' en 'De Kleine Blonde Dood'. Yorick van Wageningen speelt de rol van Klaas Voeten. Van Wageningen maakte de afgelopen jaren carrière in Hollywood, waar hij met talloze grote regisseurs werkte. Angela Schijf speelt de rol van Cecillia Voeten, de moeder van Storm. Maarten Heijmans (Alwin) is de vriend en klant van de drukker. Marieke, het weesmeisje dat Storm te hulp schiet, wordt gespeeld door Juna de Leeuw.