Mattemburgh scoort, met ‘Grootste Halloweentocht van Zuid-west Nederland’

WOENSDRECHT – Organisator Merijn Oerlemans kon zaterdagavond zijn geluk niet op. Het Halloween-event op Mattemburgh trok meer bezoekers dan ooit! Het overtrof zelfs alle verwachtingen. Een team van zo’n 200 enthousiastelingen bezorgde de massaal toegestroomde belangstellenden een spannende avond.

Spannend was het ook voor Merijn en zijn teamgenoten, liet hij weten: “We hebben ontzettend veel hulp gekregen en dat is heel fijn. Het heeft heel wat voeten in de aarde om zo’n avond als dit goed weg te zetten.” Hij was blij verrast met het feit dat het zo ‘ongelooflijk druk’ was. “Veel meer nog dan we hadden verwacht”, vertelde hij onze correspondent.

Een avontuur in meerdere bedrijven

Voor bezoekers begon de griezelpret al op de parkeerplaats. Daar kregen ze een klein voorproefje van wat er te wachten stond. Vervolgens mochten ze in groepjes het landgoed op, om meegenomen te worden in een speciaal hiervoor geschreven verhaal, dat op de actualiteit en de verbouwingen daar inhaakte.

Bouwvakkers waren zogenaamd van plan om Mattemburgh plat te gooien en alle bomen te rooien. Dat had de geesten gewekt van de elementen water, vuur, aarde en wind, die zich tegen de plannen gingen verzetten. Het leidde de bezoekers langs allerlei taferelen met muziek, spel en dans. De afsluiter was een grote finale bij het indrukwekkende landhuis, waarbij het publiek zelfs op een tribune plaatsnam. In een show met het nodige spektakel en zelfs vuur werd natuurlijk duidelijk dat het landgoed is gered en het natuurschoon blijft bestaan. De geesten hebben gewonnen!

Foto's: Ronald Krijtenburg / punt ICT