Mee- en tegenvaller voor De Zeeland en Vereniging Binnenstad

BERGEN OP ZOOM – De strijd om wat er wel en niet kan en mag in winkelgebied De Zeeland duurt voort. Het college heeft gereageerd op meerdere bezwaarschriften omtrent plannen voor die locatie. Het één mag wel doorgaan, het ander niet.

Er waren twee bezwaarschriften ingediend tegen het voornemen om een winkel te vestigen in schoenen-, mode-, sport- en vrijetijdsartikelen. Die moet komen in het pand aan de Markiezaatsweg 15. De indieners van de protesten waren Vereniging Binnenstad -die het als oneerlijke concurrentie voor het centrum ziet- en Bristol BV, die waarschijnlijk ook omzetverlies vreest. Het college heeft laten weten hier niet in mee te gaan. De nieuwe winkel mag er dus gewoon komen.

Geen verdieping boven Big Bazar

Een ander plan gaat niet door. Er is boven de Big Bazar een extra verdieping gebouwd, inpandig. Hier wilde zou ook detailhandel komen. Daar heeft Vereniging Binnenstad eveneens bezwaar tegen gemaakt, omdat daarmee het maximale aantal vierkante meters winkelopppervlak dat in De Zeeland is toegestaan zou worden overschreden. Hier ging het college wel in mee. De omgevingsvergunning hiervoor is herzien en alsnog geweigerd. Volgens De Zeeland BV moet hier echter leisure komen en er volgt waarschijnlijk een nieuwe aanvraag voor die ruimte. Of daar door de Vereniging Binnenstad opnieuw bezwaar tegen wordt gemaakt is nog niet bekend.