Binnenstadslab-nieuws: Een nieuw hoofdstuk in een ondernemersboek

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Sinds eind mei van 2017 is Ilse Bazen eigenaresse van de Sandwich modezaak in de Fortuinstraat. Die heet sindsdien Modemissie en ondergaat wat veranderingen. Ze wil er natuurlijk haar eigen stempel op drukken. Het is een nieuw hoofdstuk in een boek vol ondernemersavonturen.

Ilse is geboren in Sint Maartensdijk en heeft daar lang een eigen bakkerij gehad. Daarnaast runde ze er een klein kledingwinkeltje bij. Toch wilde ze meer en Bergen op Zoom leek haar daar de stad bij uitstek voor. Ze is een tijd mede-eigenaar geweest van café De Markies, tegenover het fraaie Markiezenhof. Horeca spreekt haar erg aan, ontdekte ze daar.

Door privé omstandigheden moest ze daar mee stoppen maar Ilse is niet het type dat bij de pakken neer gaat zitten. In haar hele mooie bovenwoning in de Fortuinstraat ging ze meteen daarna nadenken over wat ze wilde gaan doen. En alsof het zo moest zijn kwam ze tijdens haar vakantie haar onderbuurman tegen, de toenmalige eigenaar van de Sandwich winkel waar zij dus boven woont. Die vertelde zijn bedrijf te willen overdoen en daar had Ilse wel oren naar. Ze hebben goede afspraken gemaakt, ook bijvoorbeeld over het personeel dat er zou mogen blijven werken, en sindsdien is Ilse weer ondernemer.

Nieuwe impulsen

“Ik heb natuurlijk wel wat dingen veranderd”, vertelt ze. “Er meer mijn winkel van gemaakt. In grote lijnen is de uitstraling prima dus die blijft, alleen de inrichting heb ik wat aangepast. Daarnaast wil ik het assortiment aan gaan vullen met kleding voor een wat jongere doelgroep. Een iets gedurfdere look, die prima past naast de harmonieuze stijl van Sandwich. Het kan elkaar ook aanvullen soms.” Die nieuwe kledinglijn wordt in de loop van december in haar winkel gepresenteerd. Ze kijkt er erg naar uit. Ook dat is immers ondernemen. Ilse: “Ik vind het inkopen erg leuk. Op zoek gaan naar wat je klanten zal verrassen én aanspreken is spannend. Ze daar straks bij mogen adviseren is ook heel mooi. Het geeft mij en mijn collega’s natuurlijk een goed gevoel als iemand tevreden en blij met haar nieuwe looks de deur uit gaat.”

Meer ondernemen

Toch blijft die horeca ook trekken, geeft de ondernemende Zeeuwse grif toe. “Ik blijf rondkijken naar een goed adres om ook weer iets op dat gebied te gaan doen, als het aan mij ligt mét een terras. Of ik dat kan combineren met deze zaak? Natuurlijk wel! Het zijn heel andere werktijden en ik heb hier hele betrokken, ervaren mensen die de winkel prima kunnen draaien als ik er niet ben.” Ze ziet duidelijk kansen in de stad en wil hier dan ook niet meer weg. “Neem alleen al deze straat”, vertelt Ilse enthousiast. “Niet alleen is ie supermooi maar je moest eens weten hoeveel bezoekers je hier krijgt. In het seizoen ook heel veel Belgen. Die komen geregeld met bussen naar de stad. Vaak bezoeken ze dan het Markiezenhof maar ze gaan ook shoppen, onder andere hier.” Het is duidelijk: deze binnenstad biedt nog volop kansen. Je moet ze alleen zien te vinden en pakken.

Meer weten over ondernemen en vestigen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail. Er is ook een Facebookpagina.