Expositie zet De Blauwe Schuit centraal

BERGEN OP ZOOM / KRABBEGAT – Het Gilde van de Blauwe Schuit bestaat 2 x 11 jaar en dat dient natuurlijk een feestelijk tintje te krijgen. Eén van de onderdelen waarmee dit gevierd gaat worden is een expositie over dat tot de verbeelding sprekende narrenschip.

Van 21 januari tot 11 februari is in Galerie Stallen 3, bij het Facilitair Bedrijf in de Blokstallen, een expo die de Blauwe Schuit centraal stelt. Het is een samenwerking van Stichting Vastenavend, Gilde van de Blauwe Schuit, Kunstcollectief SynapsZ, Creative Art Works en Stichting Decorbouw Groot Arsenaal.

Bezoekers gaan een beeldende en interactieve tentoonstelling ontdekken, met hier en daar zelfs surrealistische elementen. De ruimte zal helemaal in de stijl van een scheepsvooronder worden aangekleed en ingericht. Daarbij worden ook volop moderne technieken gebruikt als videoprojectie, geluidseffecten, geuren en decors. De expo is in die periode dagelijks te bezoeken, doordeweeks tussen 11.00 en 16.30 uur en in de weekends van 11.00 tot 17.00 uur.

Schoolproject

Het plan is dat er een echte Kinder Blauwe Schuit gebouwd gaat worden, door leerlingen uit groep 6 van een tiental Bergse basisscholen. Dat gaan die ‘kullekes’ doen samen met de mensen van Decorbouw Groot Arsenaal. Op de scholen worden scheepsonderdelen gemaakt en het geheel gaat in de Blokstallen tot volledige schuit gebouwd worden. Als het allemaal lukt rijdt die ook mee in de Intocht, voortgetrokken door 32 ‘narrekes’.