Ook CDA bezorgd om grasvelden Lepelstraatse Boys

LEPELSTRAAT / BERGEN OP ZOOM – Niet alleen de VVD maakt zich druk over de ondergelopen voetbalvelden in Lepelstraat. Namens het CDA heeft Anette Stinenbosch zich eveneens per brief tot het college gericht.

Voetbalclub Lepelstraatse Boys kampt regelmatig met het feit dat een van de velden niet bespeelbaar is. Hierdoor moeten ze voor de trainingen uitwijken naar de gymzaal, meldt raadslid Stinenbosch. En dat geldt eveneens voor de twee teams van de Marjola Girls. Extra jammer omdat het voetballen aantrekt en de Lepelstraats club blijft groeien.

Leefbaarheid

Stinenbosch schrijft: “Het CDA vindt het belangrijk voor de leefbaarheid van Lepelstraat om de voorzieningen in stand te houden c.q. goed te ondersteunen. Wij hebben begrepen dat er al een aantal jaar wordt gesproken met de club over het plaatsen van verlichting bij het hoofdveld. Dit zou ervoor zorgen dat hierop ’s avonds ook getraind zou kunnen worden, wat de uitbreiding van de leden en het trainen van senioren tegemoet zou komen! Tijdens de discussie over kunstgras in de raad kwamen wij tot de conclusie dat natuurlijk grasveld eigenlijk het mooiste is, maar er moet natuurlijk wel gespeeld/getraind kunnen worden!”

Van het college wil het CDA weten of er op korte termijn gekeken gaat worden naar een oplossing van dit probleem. Ook vraagt Stinenbosch naar verlichting van het hoofdveld. Ze wil weten of hier budgetten voor beschikbaar zijn of komen. Daarnaast dient kunstgras wegleggen als serieuze optie overwogen te worden, vindt ook haar partij. De mening delen ze met de VVD.

Stockfoto: Pixabay/JamesDeMers