Inbraken in Bergen op Zoom en de regio

BERGEN OP ZOOM / WEST-BRABANT – Op diverse plekken in West-Brabant is de afgelopen dagen ingebroken in woningen. De politie ziet van oudsher een toename van het aantal woninginbraken tijdens de zogenaamde donkere dagen. Zeker wanneer mensen weg zijn voor familiebezoek of om inkopen te doen, komt het dievengilde in actie.

In Sprundel sloegen inbrekers zaterdag 16 december overdag toe. Ze vernielden een ruit aan de achterzijde van een woning om binnen te komen. In Bergen op Zoom braken inbrekers tussen 12.00 uur en middernacht in een woning aan de Goudbaard in. Vermoedelijk kwamen ze binnen door een op kiepstand staand raam. In Steenbergen was het zaterdagavond raak. Inbrekers wisten een huis binnen te komen door een raam aan de achterzijde van het huis open te breken. De buit bestond in deze gevallen uit onder andere geld, sieraden en mobiele telefoons. 

Preventietips

Inbrekers profiteren vooral van een ‘goede gelegenheid’. Ze kijken niet naar wát er te halen valt, maar vooral hoe makkelijk ze binnen kunnen komen. Daar heeft een inbreker gemiddeld maar 30 seconden voor nodig. Met een paar simpele preventiehandelingen verlaagt je de kans op een woninginbraak:

  • Doe altijd de deuren op slot en sluit de ramen, ook als je maar even weggaat.
  • Gebruik ook goedgekeurde sloten. Deze zijn te herkennen aan het SKG®-logo met sterren.
  • Laat ’s avonds een lichtje aan als je weg bent, bij voorkeur met tijd- of schemerschakelaars.
  • Laat geen dure spullen in het zicht liggen.
  • Bel bij een verdachte situatie direct 112.
  • Kijk voor meer informatie op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Bron: Politie.nl