Meilust kunstwijk van Bergen op Zoom

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Meilust wordt dé kunstwijk van Bergen op Zoom en wellicht zelfs van Nederland! Althans, als het aan de artistieke cliënten van S&L Zorg ligt. Vanaf mei werken er namelijk 21 kunstenaars samen vanuit de wijk Meilust. Met bewoners en ondernemers nemen ze nu de hele wijk onder handen.

De kunstenaars werken bij Kunst&Zo, een nieuwe galerie en atelier gelegen midden in de wijk Meilust. Kunst&Zo wordt officieel geopend op vrijdag 7 juli en de kunstenaars hebben gevraagd aan de inwoners en ondernemers in de wijk Meilust om zelf kunst te maken en deze tussen 3 en 7 juli op een zichtbare plaats op te hangen. In die week hangt de wijk Meilust dus vol met de meest opvallende en kunstzinnige creaties, is het plan.

Dagbestedingsactiviteit

Kunst&Zo is een dagbestedingsactiviteit van S&L Zorg waar mensen met een verstandelijke beperking werken. Ze bedenken en maken er schilderijen en keramische objecten. De kunstenaars halen hun inspiratie uit de wereld om hen heen, de dingen die ze meemaken. Regelmatig werken ze in opdracht. Dan diepen ze een thema uit en maken een kunstwerk ‘op maat’. Kunst&Zo was voorheen gevestigd in het centrum onder de naam Kunstsjop.

Foto: Pixabay/Kaitlyn Small (kboom831)