Mini versie van veldteken in beperkte oplage verkrijgbaar

BERGEN OP ZOOM / KRABBEGAT – Naast het traditionele veldteken introduceert Stichting Vastenavend dit jaar een kleinere variant, die als broche kan worden gedragen. Het is een tot vijftig procent verkleinde versie van het originele 3D ontwerp, waardoor alle specifieke details volledig behouden zijn gebleven.

De broches zijn handmatig gegoten in siliconen mallen met een harde kwaliteit porseleingips, voor extra stevigheid. De mini veldtekens hebben een bronzen uiterlijk, verkregen door het toepassen van speciale verf- en patineertechnieken. Een selecte groep boeren van de Stichting Vastenavend heeft er, geheel vrijwillig, wekenlang werk aan gehad.

Beperkt verkrijgbaar

Voorlopig is er slechts een eerste gelimiteerde oplage beschikbaar van 500 exemplaren, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het Bergse vastenavendfeest. De broches zijn exclusief verkrijgbaar bij de 'boerinnekes' van de Stichting Vastenavend en vanaf het Neuzebal te koop voor drie euro per stuk. Het eerste exemplaar is door de boeren aan de nieuwe Steketee Dennis van Tilborg overhandigd. Speciaal voor hem hebben ze een gouden exemplaar gemaakt; "Gewoon omdat het een gouwe vent is."

Foto: © Stichting Vastenavend