Ministerie van Eten en Drinken opent vrijdag aan De Kaai

BERGEN OP ZOOM – Het is een beproefd en gewaardeerd concept, in ieder geval in Oud-Gastel. En nu kunnen ook Bergen op Zoom en omgeving kennis gaan maken met het Ministerie van Eten en Drinken. Eigenaren Remco van den Heuvel en Piet Withagen zijn blij met de start die ze op deze populaire locatie aan het maken zijn.

De Bergenaren en regio zijn eerst een paar weken in spanning gehouden, met een grote Vastenavend-stunt. Met Postbus 55 en het 'Minnesterie van Leutege Zake' werd de tip van de sluier steeds iets verder opgelicht. Na een afscheidsavond van restaurant Koej werd duidelijk dat aan De Kaai voortaan een heus ministerie gevestigd zat. En leutig blijft het zeker. Er overvalt je een behoorlijk 'Wow!'-gevoel als je het Ministerie van Eten en Drinken voor het eerst binnenstapt.

Avontuurlijk uit eten

In het midden van het nog altijd indrukwekkende pand hangt een knoert van een kroon, boven een iets verhoogd deel van de zaak met de nodige gezellige tafels en zitjes. Achterin zit nog altijd de keuken en daarop is een enorm vliegruig geland, dat volgens Remco geregeld de nodige verrassingen brengt. "Hier eten moet een avontuur zijn", legt hij uit. "Beleving is belangrijk en daar zorgen wij dus voor. Naast natuurlijk een hele goede kaart die zeer geregeld wijzigt, zodat we ook de terugkerende gast steeds weer wat nieuws te bieden hebben." Uit online recensies over zijn vestiging te Oud-Gastel blijkt dat bezoekers dik tevreden zijn: vier of vijf sterren is bijna overal de score, en vijf is het hoogst haalbare.

Mooie uitdaging

Veel verse regioproducten, seizoensgebonden gerechten, menu's voor vaste prijzen maar ook a la carte voor wie wat meer wil; de lat ligt hoog. Remco, Piet en hun team gaan de uitdaging ook hier graag aan. Remco vond in Withagen een partner die met hem het avontuur in wilde stappen. Hij vertelt: "Ik was al heel lang verliefd op deze locatie. Toen die te koop kwam heb ik, samen met Piet, m'n kans gegrepen en daar heb ik geen spijt van. We kregen al veel aanloop en hartverwarmende reacties tijdens de Vastenavend, voor komend weekend zit de zaterdag al aardig vol en iedereen die binnenstapt vindt het prachtig. We hebben er veel zin in!" Woensdagavond werd er proefgedraaid en dat liep prima. Het nieuwe Bergse ministerie is er klaar voor. Vanaf vrijdagavond 23 februari ben je er van harte welkom.

Meer weten? Bezoek de website eens.