Nieuw initiatief moet gemeenschapszin Borgvliet aanwakkeren

BERGEN OP ZOOM – Het was een idee van WijZijn Traverse, maar de bewoners moeten het doen. Een  projectgroep moet de saamhorigheid in de wijk Borgvliet nieuw leven in gaan blazen. Drie buurtbewoners zijn druk bezig met de voorbereidingen van onder meer een feestelijke dag in september.

Namens WijZijn Traverse benaderde Daan Spruyt een aantal buurtbewoners, met de vraag of zijn zich in willen zetten door dit nieuwe initiatief. Hij vond een gewillig oor bij Wesley Mesch, John Oostdijk en Paul Basters. Gevieren zijn ze nu bezig met het vorm geven van de plannen. Zo komt er een feestelijke dag op 29 september, onder de noemer ‘Borgvliet Leeft!’. Dat wordt waarschijnlijk ook de naam van de projectgroep die opgericht gaat worden.

Oficiële opening

Namens de organisatoren vertelt Paul: “Er komen een nieuwe speeltuin en vernieuwde sportkooi aan de Pieter Breughelstraat. Die worden die dag officieel geopend door burgemeester Petter. We gaan daar een feestelijke happening van maken, van twaalf tot vijf uur ’s middags. Met en voor de hele buurt. Er komen kramen met bijvoorbeeld lekker eten uit de vele culturen die de wijk rijk is en voor de kids een standje waar je geschminkt kunt worden. We zijn verder nog in gesprek met Eigen Haard, Het Hoofdkwartier en basisschool Het Palet of zij ook aanhaken.”

De dag moet één van de activiteiten worden die de projectgroep wil gaan organiseren om de buurt weer wat nader tot elkaar te brengen. Deze week zijn subsidieaanvragen verstuurd naar de gemeente en het Stadlander Cultuurfonds. Paul: “Het doel is om vaker dingen te gaan organiseren, zeker ook voor wat oudere jeugd. Voor de kleinsten doet de FitFabriek al het nodige maar jongeren vanaf 13 jaar hebben hier weinig. In overleg met de bewoners willen we bekijken waar behoefte aan is. Dat kan om een gezellige buurtmiddag gaan op de vele pleintjes die we hier hebben maar ook om een gezamenlijke schoonmaakactie bijvoorbeeld.” Ook bij dat soort activiteiten hopen de initiatiefnemers de buurtjeugd betrokken te krijgen, net als de rest van de wijkbewoners natuurlijk.

Handjes

Wie de plannen van Borgvliet Leeft wil volgen kan terecht op hun Facebookpagina en website. Je kunt je op die laatste ook inschrijven en natúúrlijk tevens opgeven als vrijwilliger. Zowel voor de dag in september als voor andere plannen worden nog ‘handjes’ gezocht. Dat maakt hun logo ook heel duidelijk.