Nieuwe aannemer moet openbare verlichting beter en sneller onderhouden

BERGEN OP ZOOM – We werden onlangs door een lezer gewezen op de mate waarin her en der straatverlichting kapot is. Als voorbeeld werd de Rooseveltlaan genoemd, waar bij de oversteekplaats wel zes lantaarns het niet deden. Het hele kruispunt zou er donker zijn, niet bepaald ongevaarlijk. We vroegen bij de gemeente na wat er aan de hand was.

Het duurde even voordat er antwoord kwam, mede omdat de kwestie intern al even speelde. Er waren al langer klachten over de wijze waarop het ingehuurde bedrijf de straatverlichting onderhield en repareerde. Het duurde steeds te lang en daarover is meerdere malen met de aannemer gesproken. Die beloofde steeds verbetering en soms ging het even goed maar nooit lang.

Ruim 500

Het aantal storingen was in november 2018 zelfs opgelopen tot ruim 500, meldde de gemeente toen in een brief aan de raad. Daarom is besloten die samenwerking te stoppen. Het contract met het betreffende bedrijf loopt eind januari af. Er zijn inmiddels afspraken gemaakt met een nieuwe aannemer, die wél zeg te kunnen voldoen aan de eisen.

Stockfoto (uitsnede): Thomas Willmott on Unsplash