Nieuwe brief Lijst Linssen over maatregelen tegen BVV’63

BERGEN OP ZOOM – Opnieuw heeft Lijst Linssen een brief geschreven aan het Bergse college over wat de partij noemt ’passende maatregelen tegen voetbalclub BVV’63’. Die brengt het imago van de voetbalsport en van Bergen op Zoom als gemeente schade toe, wordt gesteld.

Raadslid Meino Dam en duolid Camiel van der Meeren klommen in de pen. Ze komen terug op antwoorden van het college op een eerder schrijven over ”het structurele (voetbal)geweld dat de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden bij BVV’63, met als laatste een incident op Tweede Paasdag 2017”. Burgemeester en wethouders lieten hierop weten met verbazing kennis te hebben genomen van de mishandeling die toen plaatsvond. Drie spelers van een voetbalclub uit Hoeven deden hiervan aangifte bij de politie, na die wedstrijd.

Huur opzeggen

De reactie van B en W is verder echter niet naar de zin van Lijst Linssen. Volgens deze partij heeft de Bergse voetbalclub alle kansen verspeeld. Het college gaf echter aan eerst een beter beeld te willen hebben van het incident op 17 april 2017 en vindt bovendien dat de KNVB als eerste verantwoordelijk is om maatregelen te treffen. De gemeente kondigde daarom aan in gesprek te gaan met BVV’63 en de KNVB.

Dat vinden Dam en Van der Meeren niet genoeg. Ze melden namens hun fractie te vinden dat de huurovereenkomst van de voetbalclub opgezegd moet worden. In de bepalingen staat namelijk dat de huurder verantwoordelijk is voor de goede orde en aansprakelijk is voor alle schade. Daartoe behoort ook immateriële schade, vindt Lijst Linssen. En die is omvangrijk, aldus de brief. Het gedrag van de club schaadt de sport in het algemeen en het imago van Bergen op Zoom, stellen de politici.

Nieuwe seizoen

Volgens het schrijven zou BVV’63 bovendien bekend staan als een slechte betaler, daarom wil de fractie tevens weten of er sprake is van een huurachterstand. Het college wordt gevraagd op korte termijn te laten weten of er inderdaad passende maatregelen komen, nu het nieuwe voetbalseizoen bijna van start gaat.

Foto: Pixabay/Comfreak (Jonny Lindner)