Nieuwe cursus babymassage

Er start weer een nieuwe cursus babymassage en wel op donderdag 8 september om 15.00 uur bij EnjoyYoga in Bergen op Zoom.

De cursus van Elise Schuitenmaker (EnjoyYoga) is gebaseerd op de Shantala babymassage, die zijn oorsprong vindt in India. Een enorm leuk en waardevol uurtje voor jou en je baby en zó gezellig.

Heerlijk ontspannen

De babymassage omvat 5 lessen waarin we de kleintjes masseren. Ze worden er heerlijk ontspannen van en slapen als roosjes! Ook voor jou is het een ontspannen moment waarin je even puur en alleen bezig bent met de kleine. Masseren is iets wat je ‘in het moment’ houdt en zo ben je even los van alle dagelijkse beslommeringen en bezigheden en wordt het ook voor jou een moment van ontspanning. Daarbij nog handige tips & tricks als het gaat om darmkrampjes, obstipatie, de prikjes, til-, troost-, en draaghoudingen et cetera. Een heerlijk uurtje voor moeder en kind 🙂


In les 2 en 4 besteden we dan ook nog een kwartiertje aandacht aan de dames en dan doen we wat fysieke oefeningen (oa bekkenbodem, buikspieren, the core etc) In les 5 dan naast de volledige babymassage nog de eerste baby yoga. Tevens is in les 5 de mogelijkheid – als je dat zelf leuk vindt – om iemand mee te nemen; je partner, je mams, de oppas …

Babymassage & Postnatale Yoga

In deze cursus wordt de Yoga gecombineerd met Babymassage. Een haast logisch vervolg op de zwangerschapsyoga, want na de bevalling doe je Yoga met je baby! Postnatale Yoga helpt je om na de bevalling weer in balans te komen, je lichaam te versterken en zo langzamerhand weer in je vertrouwde jasje terecht te komen. De nadruk ligt op het versterken van de bekkenbodem, de rug-, bil-, buik-, en beenspieren. Door de oefeningen – die je deels met je baby doet – krijg je spelenderwijs weer een strak figuur en kom je letterlijk en figuurlijk weer goed in je vel te zitten.

De babymassage is een rustige en prettige manier om contact te maken met de baby. De huid is het grootste orgaan en door de massage krijgt de tastzin – een van de belangrijkste zintuigen – een impuls. Middels de massage creëer je een intens moment met je baby en verdiep je het contact door aanraking. De ouder geeft het kind een gevoel van welbehagen en geborgenheid. Het is bovenal rustgevend. Voorts helpt het darmkrampjes en obstipatie voorkomen en ze slapen als roosjes! Een nuttig en prettig uurtje met aandacht voor jezelf en de kleine in een ontspannen sfeer.
Het merendeel van de tijd in deze cursus wordt besteed aan de babymassage. De oefeningen voor ‘the core’ worden – na beoefening in de les – aan het eind van de cursus per mail naar je toegestuurd, zodat je er thuis ook werkelijk mee aan de slag kunt.

Opgeven voor de cursus

Geef even aan naar welke dag en tijdstip je voorkeur uitgaat en doe gezellig mee! Houd hierbij rekening met de leeftijd van de baby, het kan/mag vanaf 6 weken, maar soms ook met 5 weken, vermits d e baby voldoende ‘body’ heeft. Later kan zeker ook, hoor 🙂

En ook als je kleintje al een paar maanden of een jaar oud is, kan je nog steeds de babymassage doen! In India masseren ze tenslotte de kinderen tot aan voorbij basisschool leeftijd.

Een afgeronde cursus van 5 lessen: 75,-

Opgeven kan via info@enjoyyoga.eu of telefoonnummer 06-14164345. Ga naar de Enjoy Yoga website voor aanvullende informatie.